Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

A l’estiu és quan es consumeixen més gelats, però no tots són iguals,  podem diferenciar 2 grups principalment:

  • Els gelats de gel (polos, sorbets i granissats),  la seva  base és líquida i s’elaboren a partir de  suc de fruita o de fruita triturada.
  • Els gelats “cremosos”  la base és làctia, pot ser per mitjà de llet, llet condensada, nata, iogurt…, essent el greix en aquest cas, el que els hi dona aquest tipus de textura.

Si els comparem en calories, aquest darrers,  a igual quantitat , aportarien més quantitat de calories.

Tot i així, tant uns com els altres, tenen un alt contingut de sucres. Per fer-nos una idea aproximada, 2 boles petites de gelat o 1 polo de gel contenen uns 25 gr de sucre de promig, l’equivalent a 6 terrosos de sucre! (quantitat màxima diària de consum de sucre recomanada per l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

Molt sovint mengem un gelat per refrescar-nos oi?   Doncs  curiosament, al tenir un alt nivell de sucres, ens provoquen més set.

A l’hora de triar un gelat, sigui d’aigua o de llet, el que és important és tenir en compte la qualitat i quantitat dels ingredients que s’utilitzen per elaborar-lo, ja que els formats més comercials solen afegir colorants, aromes, conservants, greixos de palma, potenciadors del sabor… , per fer-los més atractius a la vistai més addictius.

Així que si volem consumir gelats, la millor opció és preparar-los a casa, és molt senzill i més saludable.  És pot utilitzar fruita triturada i congelada (maduixes, nabius, meló, préssec..) que podem combinar amb llet, iogurt, cacau pur, fruita seca… .

Aquí us deixo unes propostes per si els voleu provar de fer durant les vacances.

1.Posem en un bol la fruita o fruites escollides tallades a trossos (netes i sense pell).

2.Les triturem amb una batedora. Si volem que ens quedi més cremós, li podem afegir unes cullerades de iogurt.

3. Aboquem la barreja en motlles individuals, especials per a gelats i el deixem al congelador mínim 3 hores.

Combinacions de fruites:

Síndria+ suc de llimona +  fulles de menta

Préssec +  Iogurt natural (skyr o grec)

Plàtan  + Fruits vermells

Pinya  (tallada i congelada)

(en aquest cas, congelem prèviament la pinya a trossos i la triturem just abans de consumir)

Bon estiu!


Salut i bons aliments!
Berta Jiménez : Dietista- Nutricionista núm. col 0703

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *