Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

L’equip de l’AMPAEA, conjuntament amb una representació de l’equip d’Ecotècnic (Empresa de Seguretat Alimentaria), va assistir ahir, dia 16 de Maig a la jornada organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural on es va presentar la nova Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars.
La jornada va tenir lloc a l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles i va comptar amb la col·laboració del Departament d’Educació de Catalunya, diverses entitats i empreses del sector. L’acte va aplegar gairebé un centenar de persones i va comptar amb la benvinguda del secretari d’Alimentació del Departament (CAT), Carmel Mòdol i Bresolí, i la secretària de Transformació Educativa del Departament d’Educació (CAT), Núria Mora i la directora del centre educatiu, Sílvia Rodríguez.
Mòdol va destacar que aquest document “posa les bases per dissenyar i implantar un pla de prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars”. La guia ofereix al sector una eina de referència per donar compliment a una de les obligacions que recull la Llei 3/2020, de l’11 de març del Parlament de Catalunya, per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
La guia s’estructura en 10 passos, entre els quals cal destacar la necessitat de quantificar el malbaratament que es produeix en cada un dels processos, per detectar punts crítics i implementar millores; tenir un personal ben format en la temàtica; una correcta planificació i una bona comunicació dels resultats; un programa educatiu per dissenyar accions de sensibilització amb els infants i joves.

L’AMPAEA seguirà treballant per aportar solucions i millores per tal de reduir al màxim el malbaratament alimentari.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/507622/departament-daccio-climatica-publica-nova-guia-sectorial-ajudar-menjadors-escolars-prevenir-malbaratament-alimentari

Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars

#malbaratamentalimentari #AMPAEA #EscolaAndorrana #economiacircular #desenvolupamentsostenible

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *