Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Sabies que a escala mundial, aproximadament 1/3 de tots els aliments produïts per al consum humà es perden o es malbaraten? A més, gairebé la meitat d’aquests residus són aliments que acaben a les escombraries de casa!

Actualment, i amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat alimentària, evitar el malbaratament s’ha convertit en una de les màximes prioritats i nosaltres com a consumidors tenim molt a fer!


Alguns consells que ens poden ajudar a no malbaratar tant:

ABANS D’ANAR A COMPRAR:
-Fer una llista anotant el que realment necessitem.
-Revisar abans el que tenim al rebost i a la nevera.
-Planificar els menús de la setmana.

QUAN ANEM A COMPRAR:
-A granel sempre que sigui possible.
-Comprovar la data de caducitat o consum preferent.
-I molt millor si anem amb la panxa plena.

A CASA:
-Emmagatzemar els aliments correctament, tenint en compte col·locar els més antics al davant i els acabats de comprar i amb data de caducitat més llunyana al darrere.
-Posar en pràctica la “cuina d’aprofitament”, que consisteix que amb el que t’ha sobrat de menjar o amb les parts d’aliments que habitualment no utilitzes, elaborar d’altres plats i preparacions, com per exemple:
 – Amb el pa dur, podem fer pa ratllat per arrebossar o uns crostons per posar en una amanida, una crema o una sopa.
 -Amb la fruita massa madura poder fer melmelades, batut, compotes o congelar-les per fer un sorbet casolà.
-Les verdures d’un bullit, si no s’acaben menjant, les podem triturar amb una mica de brou i transformar-les amb un puré o fer una truita de sobrants.
-Quan anem a la carnisseria i peixateria assegurem-nos que ens posen les espines, caps dels peixos i ossos de la carn, per fer un bon brou o fumet de peix.
-Els llegums, podem triturar-los i fer una crema de llegums o ben escorreguts, elaborar un hummus deliciós.
-Amb les sobres d’un rostit o carn d’olla preparar unes croquetes o el farcit per uns canelons.
-I amb la pell de les patates, les carbasses o els carbassons… podem fer unes “xips” fregint-les amb oli d’oliva verge o al forn condimentades amb espècies, oli i sal.
I recordem! quan anem al restaurant, si no ens hem pogut acabar el plat, podem demanar que ens ho preparin per a emportar.


Salut i bons aliments!
Berta Jiménez : Dietista- Nutricionista núm. col 0703

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *