Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Promovem a la nostra escola hàbits alimentaris saludables

Menjar bé és possible, i el que s’aprèn de petit no s’oblida, per això és tan important que els nens aprenguin a menjar d’una manera sana, equilibrada i variada ja en edats primerenques. Aquesta tasca s’ha de començar a casa i tenir continuïtat a l’escola (al menjador, a l’aula, al pati…), i és primordial realitzar un treball conjunt.

Però no ho devem estar fent gaire bé, ja que segons les estadístiques el nombre de nens i adolescents que presenten sobrepès/obesitat ha augmentat considerablement en les últimes dècades, i també ha pujat el nombre d’altres trastorns relacionats, produïts per uns estils de vida poc adequats relacionats principalment amb els mals hàbits alimentaris i el sedentarisme.

És cert que la falta de temps i les presses ens porten a cuinar menys i adquirir més productes de fàcil i ràpid consum, la majoria altament processats i carregats de greixos malsans, sal i sucres, reforçats per una indústria i una publicitat alimentària que ens sedueixen amb envasos i ofertes cridaneres, en especial la destinada a la població infantil, que és la més vulnerable a aquests tipus de missatges.

Tanmateix, això no ens ha de servir d’excusa, ja que la salut a curt, mitjà i llarg termini dels nostres infants i joves ha de ser la nostra prioritat.

Per tant, és necessari i urgent crear entorns on les opcions saludables siguin les més freqüents i accessibles, oferint els aliments en el seu estat més natural, mínimament processats, a base de verdures, fruites, llegums, cereals integrals, carn, peix, ous, llet… i tornant a reeducar el paladar, sovint acostumat a gustos cada vegada més dolços.

Per què cada vegada que un nen menja una fruita la troba insípida o no li agrada un làctic sense ensucrar? Així que com menys sucre millor, i en el cas d’introduir algun aliment dolç que sigui puntual i en moments concrets, tal com ens ho recomanen entitats com l’OMS, les guies alimentàries…

Per tal de poder arribar a implementar totes les recomanacions, aquest nou curs 2022-2023 l’Escola Andorrana aposta per començar a oferir a tots els alumnes de maternal i 1a ensenyança els iogurts naturals i sense sucre.

Per als alumnes de 2a ensenyança i batxillerat es realitzarà de manera més progressiva, ja que els seus paladars fa més temps que estan exposats a l’excés de sucre.

No té sentit la pregunta inicial no queda resposta amb el que hi ha a continuació.

Hi he afegit “maternal i 1a ensenyança”, sinó el paràgraf següent no té sentit. És així, oi?


Salut i bons aliments!
Berta Jiménez : Dietista- Nutricionista núm. col 0703