Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Benvolgudes famílies,

Des de l’AMPAEA no podem deixar de sumar-nos a les recomanacions del Ministeri de Salut i del col·legi de Dietistes d’Andorra en referència als menús escolars i en relació amb la reducció de sucres afegits, sal i greixos saturats.

Aquestes recomanacions tenen per objectiu contribuir a la millora de la salut dels nostres infants, a la prevenció de l’obesitat i a reduir els factors de risc relacionats amb l’aparició de malalties.

Sabem que l’espai del migdia de l’escola constitueix una oportunitat per educar hàbits alimentaris saludables i és per això que, juntament amb les Direccions de les escoles, aquest curs introduirem el iogurt natural, sense sucre, un cop a la setmana.

Des de l’AMPAEA hem fet una anàlisi per valorar quin iogurt és el més adient segons la seva textura, la seva acidesa i els criteris de qualitat del departament de compres.

Com incorporarem els iogurts sense sucre aquest curs?

Maternal i 1a Ensenyança
En aquests cursos es donarà el iogurt sense sucre des del primer dia.

Durant aquests primers mesos del curs tindrem l’opció de fruita per acompanyar el iogurt o per donar a aquell infant que necessitarà més temps per acostumar-se al gust. La idea és que els alumnes es vagin acostumant de mica en mica i que a poc a poc el vagin acceptant (cada alumne requerirà més o menys temps).

2a Ensenyança i Batxillerat
La introducció del iogurt sense sucre serà progressiva a partir del curs vinent (2023-2024), curs rere curs. Durant aquest any escolar al menjador sempre hi haurà les dues opcions de iogurts (ensucrats i naturals) i la fruita com a segona opció.
*Hem consensuat aquesta opció amb els directors dels centres per introduir el iogurt sense sucre a mesura que els alumnes de 1a ensenyança passin a 2a ensenyança.

L’objectiu final és evolucionar el nostre menú cap a l’acompliment del 100% de les recomanacions dels experts en benefici sempre de la salut dels nostres alumnes.

Aprofitem l’avinentesa per saludar-vos ben atentament


Associació de Mares i Pares d’alumnes de l’Escola Andorrana
www.ampaea.ad, ampaea@ampaea.ad
Tel.722509
Santa Coloma, 9 de setembre de 2022