Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Ja ha arribat la temporada d’esquí, i no hem d’oblidar que cal prestar atenció en el que mengem, per tal de gaudir al màxim d’un dia d’esport envoltats de natura.

Primer de tot, cal fer un bon esmorzar a casa, on hi hagi representats aliments com la fruita fresca (sencera,  tallada, o en forma de batut…), un làctic (llet, iogurt, formatge…) i aliments rics en hidrats de carboni (pa, cereals sense sucre afegit, torrades) que ens aportaran l’energia necessària per practicar l’esquí.

Durant el dia és important anar-nos hidratant, perquè encara que faci fred, estem fent exercici i el cos es deshidrata. L’aigua és la millor opció, però que podem alternar amb una infusió o un brou calent que podem dur amb un “termo”.

I les begudes isotòniques? Estan dissenyades per esportistes, és podrien utilitzar especialment en activitats d’alta intensitat i llarga durada. No s’han de confondre amb les begudes energètiques, completament desaconsellades!

És habitual, i fins i tot recomanable, especialment si es preveu estar tot el dia a la neu, emportar-se alguns “snacks saludables” per anar picant (evitem els aliments processats de baixa qualitat nutricional), algunes idees pràctiques i fàcils de transportar:

-Fruits secs (nous, ametlles, avellanes, anacards…)

-Fruita dessecada (panses, orellanes, poma, fruits vermells…)

-Fruita fresca (plàtan, mandarines)

-“crackers” o bastonets de pa (integrals, amb llavors) o “tortitas” (arròs, quinoa…)

-Xocolata negra

-Codonyat

-mini entrepanets

-Un trosset de torró (en el cas que ens hagi sobrat les darrers festes de nadal)

A l’hora de dinar, ja sigui a casa o en carmanyola, tinguem en ment el “plat saludable”, assegurant-nos novament aliments rics en hidrats de carboni, en forma de pasta, arròs, patates, quinoa, cuscús, llegums i  pa. Sempre que sigui possible, millor integrals. Inclourem proteïnes (carn, peix, ous, llegums)  i no hi poden faltar les verdures i fruites com acompanyament o  ingredient del plat, molt necessàries per mantenir un òptim estat de salut i un excel·lent “exèrcit” de defenses.

El sopar, és l’àpat que ha d’acabar d’aportar aquells grups d’aliments que acabaran d’assegurar-nos que no ens falti cap nutrient, de fàcil digestió, sopes i cremes calentes per recuperar forces, temperatura i un son reparador.

Bona esquiada!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *