facebook
Promoure hàbits saludables
PROMOVEM OPCIONS ALIMENTÀRIES SALUDABLES o PROMOVEM A LA NOSTRA ESCOLA HÀBITS ALIMENTARIS SALUDABLES

Menjar bé és possible, i el que s’aprèn de petit no s’oblida, per això és tant important que els nens aprenguin a menjar d’una manera sana, equilibrada i variada ja en edats primerenques. Aquesta tasca s’ha de començar a casa i tenir continuïtat a l’escola (al menjador, a l’aula, al pati...), sent primordial realitzar un treball conjunt.

Però no ho devem estar fent gaire bé, ja que segons les estadístiques el nombre de nens i adolescents que presenten sobrepès/obesitat ha augmentat considerablement en les últimes dècades, així com d’altres trastorns relacionats, produïts per uns estils de vida poc adequats principalment relacionats amb els mals hàbits alimentaris i el sedentarisme.

És cert que la falta de temps i les presses, ens porten a cuinar menys i adquirir més productes de fàcil i ràpid consum, la majoria altament processats carregats de greixos malsans, sal i sucres, reforçats per una industria i una publicitat alimentària, que ens sedueixen amb envasos i ofertes cridaneres, en especial la destinada a la població infantil que és la més vulnerable a aquests tipus de missatges.

Però no ens ha de servir d’excusa, ja que la salut a curt, mitjà i llarg termini dels nostres infants i joves ha de ser la nostra prioritat.

Per tant, és necessari i urgent crear entorns on les opcions saludables siguin les més freqüents i accessibles, oferint els aliments en el seu estat més natural, mínimament processats, a base de verdures, fruites, llegums, cereals integrals, carn, peix, ous, llet... i tornant a reeducar el paladar, sovint acostumat a gustos cada vegada més dolços.

Per què cada vegada que un nen menja una fruita la troba insípida o no li agrada un làctic sense ensucrar? Així que quant menys sucre millor, i en el cas d’introduir algun aliment dolç que sigui puntual i en moments concrets, tal com ens ho recomanen entitats com l’OMS, les guies alimentaries ...).

Per tal de poder arribar a implementar totes les recomanacions, l’Escola Andorrana, aposta per començar aquest nou curs 2022-2023 a oferir a tots els alumnes els iogurts naturals i sense sucre.

Pels alumnes de 2ª ensenyança i batxillerat és realitzarà de manera més progressiva, ja que els seus paladars fa més temps que estan exposats al excés de sucre.

Salut i bons aliments!

Berta Jiménez : Dietista- Nutricionista num.col 0703

Galeria d'Imatges

CERCAR

   

Horari De L'AMPAEA

De dilluns a divendres

De 8 a 13 hores
De 14 a 17 hores

Tel. +376 722 509

Contacte

AGENDA

  NOVEMBRE 2022
DL DM DC DJ DV DS DG
  1  2  3  4  5  6 
 7  8  9  10  11  12  13 
 14  15  16  17  18  19  20 
 21  22  23  24  25  26  27 
 28  29  30  
  

CONTRA L'ASSETJAMENT